Έκτακτη σύσκεψη της πολιτικής προστασίας πραγματοποιήθηκε με θέμα την πανδημία του κορονοιού, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Ιωάννη Κιοσέ, όπου εκτιμήθηκε η υφιστάμενη κατάσταση στην Π.Ε. Φλώρινας και καθορίστηκε ο συντονισμός των συναρμόδιων υπηρεσιών.

Οι συζητήσεις των παρισταμένων επικεντρώθηκαν γύρω, από τον έλεγχο εφαρμογής των υφισταμένων μέτρων ασφαλείας, τη διαμόρφωση εγκαταστάσεων υγειονομικού χαρακτήρα, για τη περίθαλψη των ασθενών από κορωνοϊό, σε περίπτωση που το σύστημα υγείας υποστεί κορεσμό, την επαρκή στελέχωση του Γ.Ν. Φλώρινας ¨Ελένη Θ. Δημητρίου¨, την εκτεταμένη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας, τη καταγραφή ανθρώπινου δυναμικού και υλικοτεχνικών μέσων, τον καθορισμό του είδους της συνεργασίας των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και τον συντονισμό για την ενημέρωση των πολιτών δια των τοπικών Μ.Μ.Ε.

Κοινή συνισταμένη όλων όσων μετείχαν στη σύσκεψη είναι, ότι η πρόληψη και ο σωστός συντονισμός αποτελούν τα καλύτερα συστατικά, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε πιθανού προβλήματος, που μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μοιράσου το άρθρο: