Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας διοργανώνει περιοδική έκθεση σύγχρονων μικρογλυπτών του καλλιτέχνη Γιάννη Καστρίτση με τίτλο «Ο δρόμος προς τη θυσία» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας, από τις 4 Νοεμβρίου 2020 ως τις 31 Ιανουαρίου 2021. Η έκθεση αφορά τη διαχρονική σχέση του ανθρώπου με τα ζώα.

«Με αφορμή μύθους, ιστορίες και πρόσωπα της αρχαιότητας, αλλά και αντίστοιχα προσωπικά βιώματα, ο Γιάννης Καστρίτσης αναπλάθει και δημιουργεί ένα δικό του σύγχρονο μικρόκοσμο με αναφορές στην πρόσφατη αγροτο-κτηνοτροφική κοινωνία».

Η έκθεση δομείται πάνω σε τρεις βασικούς άξονες, στο λατρευτικό, στο μυθικό-θεϊκό επίπεδο και στον καθημερινό βίο. Ο Γιάννης Καστρίτσης, γνωστός ζωγράφος, πολυσχιδής καλλιτέχνης και καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας, παρουσιάζει για πρώτη φορά έργα του σε πηλό. Την έκθεση επιμελήθηκε η Ελπινίκη Ναούμ, δρ. αρχαιολογίας-μουσειολόγος Εφ.Α.Φλώρινας.

Η έναρξη της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020 και ώρα
19:30 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, θα εισέρχεται ορισμένος αριθμός επισκεπτών και θα τηρούνται απαρέγκλιτα οι μεταξύ τους αποστάσεις.
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη ως Δευτέρα 8:30-15:30
Τηλ. επικοινωνίας: 23850 28206

Μοιράσου το άρθρο: