Στο θέμα της φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Φλώρινα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου (6/12/19).
Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται πως «ο κ. Γιαννάκης ενημέρωσε τους Δημοτικούς ότι, με αφορμή τις εκλογές στην ΚΕΔΕ, επισκέφτηκε τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο οποίος για ακόμα μία φορά του είπε ότι δεν γνώριζε ότι θα σταλούν μετανάστες στη Φλώρινα. Πρότεινε δε στον Δήμαρχο να επισκεφθεί τον Ειδικό Γραμματέα Υποδοχής Μεταναστών, ο οποίος του υποσχέθηκε ότι «δεν θα σταλούν άλλοι μετανάστες, πέραν αυτών που είναι εδώ και μόνο στο ξενοδοχείο Βέλτση. Δεν υπάρχει άλλο ξενοδοχείο που θα φιλοξενήσει».

Όσον αφορά τις συμφωνίες ιδιωτών με τον ΔΟΜ, ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι ο Δήμος δεν παίζει κανέναν ρόλο και δεν μπορεί να παρέμβει. Στην περίπτωση αυτή ενημερώνεται μόνο η κυβέρνηση για την μετακίνηση. Επομένως, η όποια αντίδραση από τον Δήμο από μόνη της δε μπορεί να δώσει αποτελέσματα. Θα πρέπει να υπάρξει γενικότερη αντίδραση και από τους Βουλευτές και από την Περιφέρεια».
Ο κ. Γιαννάκης ενημέρωσε το σώμα του δημοτικού συμβουλίου πως, «το πρόγραμμα που έχει να κάνει με τη φιλοξενία σε ξενοδοχεία λήγει σε τέσσερις μήνες και από εκεί και πέρα το κράτος θα πάει σε κλειστές δομές προαναχωρησιακών κέντρων» υπογραμμίζοντας πως «αυτή είναι η ενημέρωση από το υπουργείο».

Μοιράσου το άρθρο: