Την δημιουργία 13 επιχειρησιακών κέντρων σε κάθε  περιφέρεια της Ελλάδας ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς,  κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε στην Κοζάνη με Δημάρχους και τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες της Δυτικής Μακεδονίας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανο Κολοκούρη.

Ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι, η Δυτική Μακεδονία θα αποκτήσει σύντομα το δικό της επιχειρησιακό κέντρο, το οποίο, όπως και τα υπόλοιπα στην χώρα, θα είναι έργο ΣΔΙΤ (σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα). Τα κέντρα των περιφερειών θα είναι πλήρως εξοπλισμένα και θα συνδέονται με το εθνικό κέντρο στην Αθήνα, για τον συντονισμό σε περιόδους κρίσεων.

Μέσα στον επόμενο μήνα, αναμένεται  ο περιφερειάρχης  Δυτικής Μακεδονίας, να υποδείξει τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας αλλά και τον χώρο των 4 στρεμμάτων, όπου θα λειτουργήσει το επιχειρησιακό κέντρο της Περιφέρειας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τα αυτοδιοικητικά στελέχη της Δυτικής Μακεδονίας βρέθηκαν ζητήματα πολιτικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής, καθώς και τα μέτρα ενόψει της αντιπλημμυρικής και της αντιπυρικής περιόδου. Ο Γενικός Γραμματέας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόληψη και  στις δυνατότητες που παρέχει ο νέος νόμος στην αυτοδιοίκηση.

Από την πλευρά του ο αντιστράτηγος, αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος Στέφανος Κολοκούρης,  αναφέρθηκε  στην αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος και στον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας και υπογράμμισε ότι θα αυξηθούν τα πυροσβεστικά κλιμάκια και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου – ΕΡΤ Κοζάνης

Μοιράσου το άρθρο: