Συναντήσεις πραγματοποίησε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, την περασμένη εβδομάδα, στα Υπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ο κ. Γιαννάκης στο Υπουργείο Παιδείας έθεσε τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και των σχολικών μονάδων του Δήμου Φλώρινας.

Στο θέμα της αποδυνάμωσης των πανεπιστημιακών τμημάτων που λειτουργούν στη Φλώρινα, σύντομα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα τεθούν κριτήρια για τις μετακινήσεις τόσο στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου, όσο και σε άλλα Πανεπιστήμια, ώστε να μην αποδυναμώνονται οικονομικά και λειτουργικά τα τμήματα.

Για τα δύο τμήματα, του Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών και της Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, σύντομα ολοκληρώνεται η μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας με στόχο την τελική έγκριση επαναλειτουργίας τους από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ).

Ο Δήμαρχος αναφέρει ότι, έγινε αποδεκτό το αίτημα του Δήμου Φλώρινας για έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών μονάδων της περιοχής, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν. Επίσης, έγινε αποδεκτό το αίτημα που υπέβαλαν διευθυντές μονάδων προς τον Δήμο, για την εγκατάσταση  προκατασκευασμένων οικημάτων σε σχολικές μονάδες που έχουν έλλειψη αιθουσών.

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης υπήρξε μια πολύωρη και εγκάρδια συνομιλία σε πνεύμα απόλυτης κατανόησης, με τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμο Θωμά, αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά, που βρισκόταν στις Βρυξέλλες.

Συζητήθηκαν οι προτάσεις του Δήμου που αφορούν τον ενεργειακό τομέα και η επιστολή του Δημάρχου Φλώρινας και Προέδρου του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων προς τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Frans Timmermans.

Τόσο ο Υπουργός Ανάπτυξης, όσο και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, θα επισκεφθούν σύντομα τον Δήμο Φλώρινας προκειμένου να συζητηθεί το συνολικό πρόγραμμα του Δήμου Φλώρινας για την μεταλιγνιτική εποχή.

«Να επισημάνουμε για άλλη μια φορά ότι ο Δήμος Φλώρινας είναι έτοιμος να συμμετάσχει με ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις στον διάλογο για την ομαλή μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή» αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Φλώρινας.

Μοιράσου το άρθρο: