Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών για «κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην πόλη του Αμυνταίου εν μέσω πανδημίας και βίαιης απολιγνιτοποίησης», κατέθεσε η βουλευτής Φλώρινας και αν. τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτη Πέρκα.

Η κ. Πέρκα καταθέτει στοιχεία που αφορούν την οικονομική ζωή της ευρύτερης περιοχής του Αμυνταίου και τη βίαιη απολιγνιτοποίηση που, όπως αναφέρει, ήδη υφίσταται, και ερωτά τον υπουργό σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την απώλεια θέσεων εργασίας, για την υποβάθμιση στην οποία οδηγείται ο τόπος, αλλά και πώς θα εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του με απώλεια του ενός εκ των δύο καταστημάτων τραπεζών της περιοχής.

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάται ο υπουργός «σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί, ώστε να αποτρέψει την περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής του Δήμου Αμυνταίου Φλώρινας, στην οποία θα οδηγήσει το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος;».

Και ακόμα, «στο πλαίσιο της βίαιης απολιγνιτοποίησης που υλοποιεί και με δεδομένο ότι η περιοχή του Αμυνταίου υφίσταται ήδη τις επιπτώσεις της, πώς θα διευκολύνει την κατάθεση επενδυτικών προτάσεων και λήψης επιχορηγήσεων, χωρίς την απαιτούμενη ύπαρξη καταστήματος Εθνικής Τράπεζας σε όλη την πόλη του Αμυνταίου; Κρίνει πως ένα μόνο κατάστημα τράπεζας μπορεί να εξυπηρετήσει αυτά τα δεδομένα και μάλιστα εν καιρώ πανδημίας;».

Μοιράσου το άρθρο: