Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα «Άμεσος κίνδυνος πτώχευσης επιχειρήσεων εξαιτίας καταχρηστικής συμπεριφοράς τραπεζών-fund στο δανεισμό με προσημειωμένα περιουσιακά στοιχεία (μη στρατηγικοί κακοπληρωτές) κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «την εν λόγω περίοδο, παρόλο που πολλές εξ αυτών των επιχειρήσεων δεν είχαν εξαντλήσει το πιστωτικό όριο για το οποίο είχαν υποθηκεύσει τις περιουσίες τους, οι Τράπεζες απαιτούσαν εκβιαστικά περισσότερες εξασφαλίσεις, τις οποίες και πολλές φορές ελάμβαναν ούτως ώστε να συνεχιστεί η επιχειρηματική δραστηριότητα.
Πέραν των ανωτέρω και παρά τις επανειλημμένες ανακεφαλαιοποιήσεις των Τραπεζών και των επιπλέον διασφαλίσεων που έλαβαν από τους πελάτες, δεν έγινε πότε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης διαχωρισμός στρατηγικών και μη στρατηγικών κακοπληρωτών, ενώ δεν ομαλοποιήθηκε η χρηματοδότηση των βιώσιμων και υγειών κατά τα άλλα επιχειρήσεων, αναγκάζοντας πολλές εξ αυτών σε πτώχευση και άλλες σε έλλειψη ρευστότητας καταστρέφοντας την οποιαδήποτε αναπτυξιακή τους πορεία».

Ερωτάται ο  Υπουργός πώς η κυβέρνηση σκοπεύει να προστατεύσει τους επιχειρηματίες, μη στρατηγικούς κακοπληρωτές, από τον κερδοσκοπικό μηχανισμό των τραπεζών-fund, οι οποίοι παρουσίασαν προβλήματα την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Μοιράσου το άρθρο: