«Γεγονός μάλλον αναμενόμενο» χαρακτηρίζει η Δημοτική Παράταξη ¨Ενότητα – Συνεργασία¨ τη σύμπραξη των δημοτικών παρατάξεων του Δημάρχου κ. Β.Γιαννάκη και του κ. Σ.Μπίρου, που ανακοινώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς είχε προηγηθεί ο ορισμός του Δημ. Συμβ. κ. Μουρατίδη της παράταξης του κ. Μπίρου σε θέση Αντιδημάρχου αλλά και στη θέση του Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής.

Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη ¨Ενότητα – Συνεργασία¨ σημειώνει ότι, σύμφωνα με την εγκύκλιο 91 του ΥΠ.ΕΣ., το θέμα της σύμπραξης δεν συζητιέται στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε είναι επιτρεπτή η άσκηση τυπικού ή ουσιαστικού ελέγχου και ζητά ενημέρωση σε χρόνο και με τρόπο που θα επιλέξει η Δημοτική αρχή.

«Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτόν τον πολιτικό «γάμο» και οι άξονες πάνω στους οποίους επιτεύχθηκε η συμφωνία είναι ζήτημα για το οποίο πρέπει να λάβουν γνώση οι δημοτικοί σύμβουλοι και κυρίως οι συνδημότες μας» αναφέρει η ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας τη σύμπραξη «μείζον πολιτικό ζήτημα που απασχολεί έντονα την κοινή γνώμη, καθώς διαμορφώνει μία νέα πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, αλλάζοντας τους συσχετισμούς που προέκυψαν με την ετυμηγορία των συνδημοτών μας. Όταν μάλιστα το πρακτικό της συνεδρίασης της σύμπραξης των δύο παρατάξεων, που συνυπογράφεται τουλάχιστον από την απόλυτη πλειοψηφία των μελών κάθε μίας από τις παρατάξεις, δύναται να περιλαμβάνει τους όρους συνεργασίας εν είδη προγραμματικών δηλώσεων, οι πολίτες θα πρέπει να ενημερωθούν άμεσα αν τέθηκαν όροι, ποιοι είναι αυτοί και εν κατακλείδι ποια είναι τα σημεία της προγραμματικής σύγκλισης. Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα η Δημοτική Αρχή θα δώσει στη δημοσιότητα το πρακτικό της σύμπραξης για την εκτενέστερη ενημέρωση των δημοτών.»

Μοιράσου το άρθρο: