Κοινή δήλωση για το master plan που αφορά την απολιγνιτοποίηση στη Δυτική Μακεδονία κατέθεσαν οι εκλεγμένοι περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Δυτική Μακεδονία.

Όπως επισημαίνουν στην κοινή δήλωση, «δηλώνουμε ότι δεν συμμετέχουμε σε καμία συζήτηση για το σχέδιο εξόντωσης των εργαζόμενων και του λαού. Δεν έχουμε προτάσεις για το πώς θα τοποθετηθεί καλύτερα η θηλιά στο λαιμό του. Έχουμε όμως προτάσεις για το πώς ο ενεργειακός σχεδιασμός μπορεί να εξυπηρετήσει την λαϊκή ανάγκη για φθηνό ρεύμα και θέρμανση, για την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων στον κλάδο, για την προστασία του περιβάλλοντος, για την ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας κ.α.».

Υπογραμμίζουν ακόμα ότι «ο μόνος διάλογος στον οποίο συμμετέχουμε είναι η συζήτηση με τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής για το πώς θα οργανωθεί η πάλη του ενάντια στα σχέδια που θα τον εξαθλιώσουν οικονομικά και περιβαλλοντικά. Συμμετέχουμε στη συζήτηση για το ποιες είναι οι προϋποθέσεις ώστε ο ενεργειακός σχεδιασμός να απαλλαγεί από το βραχνά του κέρδους και να εξυπηρετήσει τις εργατικές λαϊκές ανάγκες. Καλούμε το λαό της περιοχής να συμπορευτεί μαζί μας, με τους φορείς του κινήματος στον αγώνα για την επιβίωση, στον αγώνα για ενέργεια κοινωνικό -αγαθό και όχι εμπόρευμα».

Μοιράσου το άρθρο: