Τους βασικούς άξονες του προγράμματος για το Δήμο Πρεσπών, παρουσίασε στους δημοσιογράφους ο υποψήφιος Δήμαρχος Φώτιος Νόνας. Ο κ. Νόνας αναφέρθηκε στα προβλήματα της περιοχής υπογραμμίζοντας πως, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, μέσα από δράσεις που θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα και θα αναβαθμίσουν την τοπική παραγωγή.

Αναφέρθηκε εκτενώς στη λειτουργία του διασυνοριακού σταθμού στο Λαιμό λέγοντας πως θα επαναφέρει συνθήκες φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους κατοίκους τωνν δυο χωρών και μίλησε για ενίσχυση των διασυνοριακών συνεργασιών.

Τέλος, ο κ. Νόνας αναφέρθηκε στην ενίσχυση του τουρισμού και στην βελτίωση της προσβασιμότητας, με την  τμηματική κατασκευή του δρόμου Φλώρινα – Πρέσπα με δύο τούνελ σε Βίγλα και Περβάλι και τόνισε τη σημασία του έργου της στάγδην άρδευσης, ως σημαντικού αναπτυξιακού έργου για την περιοχή.

Το ερχόμενο Σάββατο σε εκδήλωση στην Πρέσπα, ο κ. Νόνας θα ανακοινώσει τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού.

Σύνταξη: Σοφία Ζουζέλη

Μοιράσου το άρθρο: