«Σε τροχιά υλοποίησης τίθεται το έργο της εγκατάστασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου της Φλώρινας, καθώς έλαβε την έγκριση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων« αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Φλώρινας, σύμφωνα με την οποία η ΔΕΔΔΑ έλαβε πρόσκληση, να υποβάλει την πρόταση της για την υλοποίηση του έργου.

Οι προδιαγραφές του έργου θα είναι εναρμονισμένες, ώστε το δίκτυο να μπορεί να μεταφέρει, μελλοντικά, και μεικτό καύσιμο, ενώ δεν θα περιορίζεται μόνον στον οικιστικό ιστό της πόλης της Φλώρινας, αλλά θα επεκτείνεται και σε χωριά του Δήμου.

«Σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα πετύχαμε την έγκριση και χρηματοδότηση του έργου ως πρώτου, που θα πραγματοποιηθεί στην Δυτική Μακεδονία,» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης:

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιοχή μας για δεκαετίες αποτελούσε η θέρμανση και οι επιπτώσεις της στον οικογενειακό προϋπολογισμό κάθε νοικοκυριού του δήμου μας. Πρόβλημα, το οποίο ζούμε και σήμερα, με πολλές παράπλευρες συνέπειες για την ανάπτυξη της περιοχής.

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει η εξόρυξη του λιγνίτη και να κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες μέχρι το 2028, η δημοτική αρχή δραστηριοποιήθηκε και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθόρισε το διεκδικητικό πλαίσιο καθώς και τα επιμέρους έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή μας, έτσι ώστε να ισοσταθμιστούν οι απώλειες της τοπικής οικονομίας από το κλείσιμο των ορυχείων και της μονάδας «Μελίτη1» το 2023.

Η Δημοτική Αρχή δεν μπορούσε να μείνει θεατής στις εξελίξεις, ούτε και να πελαγοδρομεί σε ανέφικτες λύσεις που το μόνο που θα πετύχαιναν ήταν το ροκάνισμα του χρόνου χωρίς κανένα όφελος για τους πολίτες της περιοχής μας. Πήραμε την μεγάλη απόφαση να στραφούμε στη λύση του Φυσικού Αερίου. Σε ελάχιστο χρόνο με επιμονή, σχέδιο, και σωστό προγραμματισμό, μεθοδεύοντας τον βηματισμό μας, κατορθώσαμε να συμφωνήσουμε με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και την ΔΕΔΔΑ, ότι το Φυσικό Αέριο είναι η άμεση και συμφέρουσα λύση για την περιοχή του Δήμου μας.

Το αποτέλεσμα ήταν μέσα σε ένα εξάμηνο να έχουμε στα χέρια μας την έγκριση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και την πρόσκληση προς την ΔΕΔΔΑ να υποβάλλει την πρόταση της για την υλοποίηση του έργου.»

 

Μοιράσου το άρθρο: