Στην ιδιαιτερότητα ανάπτυξης του σιδηροδρομικού δικτύου που θα ενώσει τη χώρα μας με τη γείτονα χώρα και κατ επέκταση με την Ευρώπη, θα βοηθήσει στην οικονομική και όχι μόνο ανάπτυξη των δύο αυτών περιοχών, αναφέρθηκε η συντονίστρια του ελληνικού  κυρία Πέτη Πέρκα από την Φλώρινα σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ Φλώρινας, υπογραμμίζοντας  ότι σε αυτό θα βοηθήσει και  η συμφωνία των Πρεσπών που είναι μια θετική και δίκαιη  συμφωνία και για τις δύο πλευρές.

Η κ Πέρκα επεσήμανε ακόμη ότι ήδη τα πρώτα βήματα γίνανε με την επίσκεψη του κ. Τσιπρα με επιχειρηματίες στη Βόρεια Μακεδονία σημειώνοντας ότι και η διάνοιξη της μεθοριακής γραμμής στο λαιμό Πρεσπών θα συντελέσει στην ανάπτυξη όλης αυτής της φιλοσοφίας για ελεύθερη μετακίνηση μεταξύ των λαών και ευκολότερη εξαγωγή των τοπικών μας προϊόντων.
Θετική χαρακτήρισε την συγχώνευση του πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας η κα Πέρκα σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ Φλώρινας υπογραμμίζοντας ότι η ίδρυση σχολής γεωπονίας και τριών τμημάτων είναι προς τη θετική κατεύθυνση για την ανάπτυξη της περιοχής. Υπογράμμισε και τη σημαντικότητα ίδρυσης και λειτουργίας ινστιτούτων στην περιοχή μεταξύ των οποίων και αυτό των οπτικοακουστικών τεχνών που θα υποστήριξη το τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών Φλώρινας μη ξεχνώντας να αναφέρει την αναγκαιότητα ίδρυσης ενός ακόμα τμήματος για την αυτονομία της σχολής καλών τεχνών.

Μοιράσου το άρθρο: