Τα 40 εκατ. ξεπέρασε το χιόνι μέσα στο κέντρο της πόλης της Φλώρινας από τη χθεσινή χιονόπτωση που έπληξε την περιοχή μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της σημερινής ημέρας, χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα καθώς η κίνηση είναι περιορισμένη λόγω και των μέτρων απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων.

 

Τα μηχανήματα αποχιονισμού και οι αλατιέρες δουλεύουν ακατάπαυστα από χθες το πρωί προκειμένου να διατηρήσουν τα δίκτυα ανοιχτά και κανένα χωριό να μη μείνει αποκλεισμένο για να μπορούν να εξυπηρετηθούν τόσο αυτοί που έχουν να πάνε στις δουλειές τους το πρωί η να μετακινηθούν προς την πόλη για άλλες σημαντικές εργασίες.

Η κίνηση των οχημάτων σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο γίνεται με τη χρήση χειμερινών ελαστικών και κυρίως στο ορεινό δίκτυο σε πολλά σημεία και με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

 

Το κυριότερο πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες που αυτή την ώρα αγγίζει και τους -2 και το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αφού καλούνται ακόμα και αρχές Απριλίου να καίνε τα τζάκια τα καλοριφέρ και τις σόμπες ξοδεύοντας αρκετά χρήματα για την θέρμανση τους.

Μοιράσου το άρθρο: