Απάντηση στην αναφορά της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα και του Εργατικού κέντρου σχετικά με την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης στην Φλώρινα, έδωσε ο Υφυπουργός Οικονομικών.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «από τη 15η Οκτωβρίου μέχρι και την 30η Απριλίου κάθε έτους, ο συντελεστής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) ορίζεται σε διακόσια ογδόντα (280) ευρώ το χιλιόλιτρο».

Επιπροσθέτως,  αναφέρει, ότι «σύμφωνα με την παρ. 8β του άρθρου 36 του ν. 3986/2011 (Α΄152), όπως ισχύει, είναι δυνατή η παροχή επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. Κατ’ εξουσιοδότηση της παραπάνω διάταξης εκδίδεται κάθε χρόνο Απόφαση από τον Υπουργό Οικονομικών για τη χορήγηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης κατά τη χειμερινή περίοδο, όπου καθορίζονται το ύψος, οι δικαιούχοι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χορήγησης αυτού.

Σε κάθε περίπτωση», προσθέτει, «το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει και αξιολογεί όλες τις προτάσεις για βελτιώσεις της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας. Οι τελικές αποφάσεις για την ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών λαμβάνονται με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, καθώς και τη στήριξη των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας».

Tο Υπουργείο Οικονομικών απάντησε στην υπ’ αριθμ. 287/04-11-2020 Αναφορά της επιστολής του ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας, την οποία κατέθεσε η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, με την οποία ζητούν από την Κυβέρνηση την άμεση μείωση του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης, τουλάχιστον στο ύψος των τιμών του 2010, ήτοι 21 ευρώ πλέον ΦΠΑ/χιλιόλιτρο, έτσι ώστε να ανακουφιστούν τα χιλιάδες νοικοκυριά και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών της περιοχής.

 

Μοιράσου το άρθρο: