Η βελτίωση των ήδη υπαρχόντων κτιριακών υποδομών, η δημιουργία νέων και η μελλοντική γεωστρατηγική για την δημιουργία των υποδομών που θα μπορέσουν να στεγάσουν τόσο τα υπάρχοντα τμήματα του πανεπιστήμιου της Φλώρινας όσο και αυτά που μελλοντικά πρόκειται να λειτουργήσουν, ήταν το αποτέλεσμα της ευρείας σύσκεψης των φορέων της περιοχής και των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως ανέφερε ο Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης «στόχος δικός μου ως κυβερνητικού βουλευτή θα είναι να βρούμε κονδύλια έτσι ώστε να γίνουν οι υποδομές εκείνες που χρειάζονται τόσο για τη στέγαση των τμημάτων και των φοιτητών όσο και των ερευνητικών προγραμμάτων που θέλει να υλοποιήσει το πανεπιστήμιο της Φλώρινας τόσο στις ανθρωπιστικές σπουδές όσο και στη Σχολή Γεωπονίας που θα βοηθήσουν και στην ανάπτυξη της Φλώρινας και των προϊόντων της περιοχής».

Από την πλευρά της η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα επεσήμανε ότι «αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι οι φορείς και οι πρυτανικές αρχές, αφού ήδη υπάρχει ένα πνεύμα συνεργασίας , είναι να αγωνιστούμε έτσι ώστε να σχεδιάσουμε για το πανεπιστήμιο σε θέματα υποδομών, προσωπικού και εξυπηρέτησης των φοιτητών όχι μόνο για το τώρα αλλά και για το μέλλον έτσι ώστε να προσελκύσουμε περισσότερους φοιτητές οι οποίοι θα παραμένουν στην περιοχή και δεν θα φεύγουν.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννακής από την πλευρά του πρότεινε τη δημιουργία ενός νέου τμήματος δημιουργικής γραφής στο πανεπιστήμιο της Φλώρινας καθώς όπως είπε η Φλώρινα είναι η πόλη των γραμμάτων και των τεχνών γεγονός που δίνει μια ιδιαίτερη βαρύτητα στη λειτουργία ενός τέτοιου τμήματος ενώ τόνισε πως ο Δήμος θα είναι αρωγός στην ανάπτυξη των υποδομών αυτών που πρέπει για την ανάπτυξη των πανεπιστημιακών σχολών.

Ο Αντιπεριφέρειαρχης Φλώρινας Ιωάννης Κιοσσές τόνισε πως ήδη προχωράει το έργο για την βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κτιρίου Αγία Όλγα, της ενεργειακής αναβάθμισης των υπαρχόντων κτιρίων  καθώς επίσης και του νέου κτιρίου που πρόκειται να κατασκευαστεί για τη στέγαση της σχολής καλών τεχνών Φλώρινας. Όσον αφορά στη μετακίνηση των φοιτητών που ήταν ένα αίτημα των φοιτητικών συλλόγων  ο κ. Κιοσσές τόνισε πως στόχος είναι να βρεθεί μια λύση που θα εξυπηρετεί τους φοιτητές, όπως μια μηνιαία κάρτα μετακίνησης τους.

Στην αναγκαιότητα ενός μελλοντικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε κτιριακές υποδομές αναφέρθηκε και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Θεοδουλίδης υπογραμμίζοντας πως πρόθεση της πρυτανείας είναι η ανάπτυξη του πανεπιστημίου στην Φλώρινα και των τμημάτων που λειτουργούν εδώ τόσο σε υποδομές όσο και σε προσωπικό αλλά και σε έρευνες και προγράμματα που μπορούν να υλοποιηθούν.Θετικός δήλωσε και στην πρόταση ίδρυσης και λειτουργίας τμήματος δημιουργικής γραφής ο πρύτανης του πανεπιστημίου επισημαίνοντας ότι όλα θα συζητηθούν το επόμενο διάστημα έτσι ώστε να υπάρχει η ετοιμότητα να λειτουργήσουν από το 2021.

Μοιράσου το άρθρο: