Στη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της τοπικής κοινότητας Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου, παρευρέθηκε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης. Στη συνέλευση συμμετείχαν ο δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης , ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Γιώργος Τσισμαλίδης, τα μέλη του τοπικού συμβουλίου και η ομάδα των νομικών εκπροσώπων της κοινότητας και συζήτησαν για την πορεία της μετεγκατάστασης του  οικισμού, η οποία έχει αποφασιστεί μετά τις καταστροφές που υπέστη ο οικισμός, από το 2017.

Ο πρόεδρος της κοινότητας ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις τελευταίες ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί το τοπικό συμβούλιο και οι νομικοί εκπρόσωποι και τις γραφειοκρατικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και ζήτησε την συνδρομή του βουλευτή, ώστε να προχωρήσει άμεσα η απαλλοτρίωση και η μετεγκατάσταση του οικισμού.

Ο κ. Αντωνιάδης ευχαρίστησε τους κατοίκους των Αναργύρων, τον Πρόεδρο και το τοπικό συμβούλιο για την παρουσία τους και την πολύ καλή συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια. Στην τοποθέτησή του υπογράμμισε πως «οι κάτοικοι έχουν κουραστεί από την μεγάλη καθυστέρηση που σημειώθηκε το προηγούμενο διάστημα στο θέμα της μετεγκατάστασης και των απαλλοτριώσεων, που οφείλεται αφενός στην αβελτηρία της προηγούμενης κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού κ. Σταθάκη και αφετέρου στην γραφειοκρατία που υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις».

Ο  βουλευτής είπε ότι ασκεί συνεχείς πιέσεις στην πολιτική ηγεσία και στον αρμόδιο υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη, για την γρηγορότερη επίλυση του ζητήματος και ανακοίνωσε ότι για τον λόγο αυτό, κλιμάκιο του Υπουργείου Ενέργειας με επικεφαλής τον υπουργό, θα επισκεφτεί την περιοχή για να συζητήσει σχετικά με την επίσπευση των διαδικασιών της μετεγκατάστασης, αλλά και της δίκαιης μετάβασης στην μεταλιγνιτική περίοδο.

Ο κ. Αντωνιάδης δεσμεύτηκε ότι με νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης , οι κάτοικοι των Αναργύρων θα απαλλαγούν από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ για το 2020.

Μοιράσου το άρθρο: