Οι προτάσεις, τα έργα και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν για την εποχή μετά την απολιγνιτοποίηση θα συζητήσουν σήμερα οι φορείς της Φλώρινας σε σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών με τον Βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη προκειμένου να καταθέσει μια συνολική πρόταση των φορέων στην επικείμενη συνάντηση που θα έχουν οι βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 10 Ιουλίου, για το σχέδιο δίκαιης και ομαλής μετάβασης στη μεταλιγνιτκή εποχή.

Όπως είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης «το πρώτο που θα ζητήσουμε είναι χρηματοδότησης και θέσεις εργασίας για την περιοχή του Αμυνταίου γιατί είναι από τις πρώτες περιοχές που ήδη έχει μπει στη μεταλιγντική περίοδο με την παύση λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου- Φιλώτα και των ορυχείων της περιοχής. Κατόπιν θα βάλουμε προτεραιότητα 5-6 έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή έτσι ώστε να δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας».

«Στόχος μας είναι», πρόσθεσε, «να έχουμε έτοιμε τις προτάσεις και τις μελέτες για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των έργων αυτών που θα φέρουν την οικονομική και όχι μόνο ανάπτυξη στη Φλώρινα και στη Δυτική Μακεδονία».

Μοιράσου το άρθρο: