«Η σήραγγα της Κλεισούρας δεν αποτελεί εμπόδιο για τα έργα που έχουν προγραμματιστεί στην Π.Ε. Φλώρινας, ούτε στερεί κονδύλια από την περιοχή » δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Γιάννης Κιοσές, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Φλώρινας. «Η συγκεκριμένη σήραγγα αποτελούσε θέμα συζήτησης εδώ και τέσσερις δεκαετίες και έγιναν ενέργειες για να ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα 2007-2014. Κανένα έργο από την Π.Ε. Φλώρινας δεν ήταν ώριμο να ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και αυτό σημαίνει ότι τα κονδύλια δε θα μπορούσαν να απορροφηθούν ούτε και να μεταφερθούν σε επόμενο χρονικό διάστημα» συμπλήρωσε ο κ. Κιοσές.
Σχετικά με την καθυστέρηση του έργου του κάθετου άξονα Ξινό Νερό-Φλώρινα, ο αντιπεριφερειάρχης είπε πως, «λόγω της απόφασης του πρώην υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη στις 3/6/19 για την διεύρυνση των ορίων του ορυχείου Βεύης, ενόψει της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων, χρειάζεται να γίνει επανασχεδιασμός του δρόμου και νέα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων».
Σε κάθε περίπτωση, υπεύθυνη για το έργο είναι η εταιρία «Εγνατία Οδός Α.Ε.» με εκπροσώπους της οποίας την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει σύσκεψη για το θέμα στη Φλώρινα.

Ρεπορταζ: Χρύσα Σαπαλίδου

Μοιράσου το άρθρο: