Με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αποφασίστηκε να αντιδράσει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για την απολιγνιτοποίηση, την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, αρχής γενομένης από την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ στη Βουλή.

Στην τελευταία συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σε έκτακτη σύγκληση, το διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ παρουσία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας Παναγιώτη Κουντουσιάδη, συζήτησε τις πρόσφατες εξελίξεις και τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο σε σχέση με το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) καθώς και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας των εργαζομένων, στη συνεδρίαση αναπτύχθηκε έντονος διάλογος για τη θέση που διαμορφώνει το συνδικαλιστικό κίνημα στον Όμιλο ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ) και στον ΑΔΜΗΕ, ειδικά ενόψει της δημόσιας διαβούλευσης επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου αλλά και της ψήφισής του από την Ελληνική Βουλή.

Για το επόμενο διάστημα έχει δρομολογηθεί ένα πλήρες πρόγραμμα ενημερώσεων στους χώρους εργασίας (ορυχεία, μονάδες, διοίκηση, καταστήματα) ώστε να λάβουν γνώση οι εργαζόμενοι και ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις για κινητοποιήσεις και απεργίες.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εξετάζει την δυνατότητα συντονισμού και στενότερης συνεργασίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας, η οποία εκπροσωπεί εργαζόμενους στα διυλιστήρια και το φυσικό αέριο και με τους εργαζόμενους στη ΔΕΠΑ, για την οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει την ιδιωτικοποίησή της.

Μοιράσου το άρθρο: