Επιστολή προς τον  Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιο Κασαπίδη, με θέμα την παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Αμύνταιο, έστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Ιωάννης Κιοσές.

Στην επιστολή του εκφράζει την έντονη ανησυχία του για αυτή την εξέλιξη υπογραμμίζοντας πως «είναι γνωστό πως η περιοχή της Π.Ε. Φλώρινας και συγκεκριμένα το Αμύνταιο βρίσκονται στο επίκεντρο της απολιγνιτοποίησης, γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία για το μέλλον στους συμπολίτες μας. Σε αυτό το πλαίσιο και σε αυτήν την χρονική στιγμή, η παύση λειτουργίας του εν λόγω Υποκαταστήματος ενισχύει το αίσθημα αβεβαιότητας, προβληματισμού και απομόνωσης, ενώ παράλληλα προκαλείται και μια αντικειμενική δυσκολία στους πελάτες της εν λόγω Τράπεζας, οι οποίοι θα πρέπει να μετακινούνται στην Φλώρινα για να διεκπεραιώσουν καθημερινές εργασίες».

Σημειώνει ακόμα πως με αυτήν την εξέλιξη θίγεται η επιχειρηματική δραστηριότητα του Αμυνταίου, καθώς η απουσία του Υποκαταστήματος θα δυσκολέψει την εκτέλεση καθημερινών εργασιών, απαραίτητων για την ομαλή λειτουργία τους σε μια περίοδο που οι επιχειρήσεις χρειάζονται την στήριξη όλων των φορέων ώστε να αντέξουν τους κλυδωνισμούς που υφίστανται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Στην περιοχή του Αμυνταίου εδράζονται εξαιρετικά επιτυχημένες επιχειρήσεις αγροτικών και οινοποιητικών προϊόντων», υπογραμμίζει ακόμα «τις οποίες οφείλουμε να στηρίζουμε και να προωθούμε ώστε να συνεχίσουν την ανοδική πορεία τους ώστε να συμπαρασύρουν αναπτυξιακά την πολύπαθη περιοχή μας». Τέλος επισημαίνει ότι  αναμένεται να παύσει την λειτουργία του επίσης το ένα εκ των δύο υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στην Φλώρινα το επόμενο χρονικό διάστημα, τονίζοντας την αναγκαιότητα στήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων της περιοχής του Αμυνταίου από την Περιφερειακή Αρχή και την πρόθεση να σταθούν αρωγοί σε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Μοιράσου το άρθρο: