«Στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τη στήριξη της απασχόλησης, ενόψει της βίαιης απολιγνιτοποίησης», όπως την χαρακτηρίζει, αναφέρεται με δελτίο τύπου, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου.
«Δεν είναι πακέτο στήριξης της απασχόλησης, είναι δωράκι στους εκλεκτούς της ΝΔ», αναφέρει η βουλευτής, η οποία χαρακτηρίζει «προσχηματικό το διάλογο για το σχέδιο μετάβασης, καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε με δελτίο τύπου του Υπουργείου Ενέργειας, την ώρα, που συνεδρίαζε το περιφερειακό συμβούλιο, πως έχει εγκρίνει ήδη το τελικό master plan και πως προχωράει σε ένα πρόγραμμα 107 εκ. ευρώ, για την στήριξη της απασχόλησης στις λιγνιτικές περιοχές».

Η κ. Τελιγιορίδου σχολιάζοντας το πακέτο μέτρων, που ανακοινώθηκε επισημαίνει:
Α) «Το πρόγραμμα δεν αφορά όλη την Δυτική Μακεδονία. Για τις ΠΕ Καστοριάς και Γρεβενών οι τοπικές επιχειρήσεις δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτό, παρόλο που έχουν την μεγαλύτερη ανεργία στην Δυτική Μακεδονία.
Β) Ακόμη όμως και για τις περιοχές Κοζάνης και Φλώρινας το πρόγραμμα δεν ορίζει ρητά και κατηγορηματικά ότι οι άνεργοι πρέπει να είναι κάτοικοι Δυτικής Μακεδονίας, γιατί αυτοί πλήττονται από την βίαιη απολιγνιτοποίηση .
Γ) Στο σημείο 3 της ανακοίνωσης του Υπουργείου γράφει επί λέξει: «Επιχορήγηση Μετεγκατάστασης: Επιχορήγηση της πρόσληψης ανέργων καθώς και στην κάλυψη των εξόδων
μετεγκατάστασης και διαμονής ανέργων για την κάλυψη των αναγκών των τοπικών επιχειρήσεων σε εξειδικευμένο προσωπικό.»

Η βουλευτής Καστοριάς κάνει λόγο για «εμπαιγμό προς τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας… Είναι ένα επιπλέον δωράκι προς τους εκλεκτούς της κυβέρνησης της ΝΔ εις βάρος της κοινωνίας της περιοχής μας», αναφέρει και δηλώνει, πως «η στήριξη της απασχόλησης με στοχευμένα προγράμματα, εξαιτίας της βίαιης απολιγντιτοποίησης της Δ. Μακεδονίας, πρέπει να αφορά ΟΛΗ την Δυτική Μακεδονία και αποκλειστικά ΜΟΝΟ ανέργους, που είναι μόνιμοι κάτοικοι της Δ. Μακεδονίας.»

Μοιράσου το άρθρο: