Ομόφωνα δεκτή έγινε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Μακεδονίας, η πρόταση του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη, για συνεργασία όλων των Δήμων της Περιφέρειας, για έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο λαό της Αλβανίας που επλήγη από σεισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, από το Δήμο Καστοριάς, καλούνται φορείς, σύλλογοι και πολίτες του Δήμου Καστοριάς να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία αυτή, που συντονίζεται από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας-Εθελοντισμού & Αθλητισμού, κ. Πέτρο Δοκόπουλο.

Η βοήθεια θα συγκεντρώνεται έως τις 16 Δεκεμβρίου στο “Κοινωνικό Παντοπωλείο” του Δήμου Καστοριάς, στο κτίριο της Αντιδημαρχίας Τουρισμού-Πολιτισμού, καθώς επίσης και στους χώρους όλων των Συλλόγων του Δήμου.

Τα είδη πρώτης ανάγκης που μπορούν να προσφέρουν οι πολίτες στα σημεία συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας είναι: τρόφιμα μακράς διάρκειας (όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηρούς καρπούς, βρεφικές τροφές και άλλες συσκευασμένες τροφές μακράς διάρκειας). Επίσης, κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, παπλώματα, σεντόνια) και ράντσα.

Στην Π.Ε. Καστοριάς, οι Δήμοι Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου έχουν ήδη διασφαλίσει τους κατάλληλους χώρους συγκέντρωσης της βοήθειας προκειμένου να γίνει η μεταφορά συντονισμένα από τον Ερυθρό Σταυρό.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ.: 2467026777 & 6932142390

Μοιράσου το άρθρο: