Μια σειρά από βίντεο που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο εκστρατειών για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου, κυκλοφορεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας των γυναικών την 25η Νοεμβρίου, το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς.

Στο μήνυμα των στελεχών του Κέντρου σημειώνεται: «Τι μπορεί να συμβολίζει αυτή η ημέρα; Γιατί έχει καθιερωθεί;
Τις απαντήσεις δυστυχώς τις λάβαμε με τον τραγικότερο τρόπο, καθώς μια ακόμη γυναικοκτονία έγινε στη χώρα μας τη Δευτέρα.
Στα εφτά χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς, πραγματοποιήσαμε διάφορες δράσεις για να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε το φαινόμενο της έμφυλης βίας να αναγνωριστεί ως κοινωνικό πρόβλημα και να συζητηθεί ως κάτι που υπάρχει, συμβαίνει και μας αφορά όλους.
Φέτος οι πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες δε μας επέτρεψαν να υλοποιήσουμε καμία δράση, αφού στόχος μας είναι η κοινωνική αλληλεπίδραση και η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου.
Σας παρουσιάζουμε λοιπόν συγκεντρωμένες όλες τις οπτικοακουστικές μας εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και επιφυλασσόμαστε για τις επόμενες».

Δείτε όλα τα βίντεο από τις εκστρατείες:

Η «Ταυτότητα» αποτελεί την τρίτη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του δήμου Καστοριάς, με τη μορφή βίντεο.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του δήμου Καστοριάς και ο δήμος Καστοριάς, σε συνεργασία με το Σύλλογο «Σπασμένο Ρόδι» παρουσίασαν τη βιντεο-εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με τίτλο «Ένοχη». Οι 18 γυναίκες-πρωταγωνίστριες της εκστρατείας κατηγορούνται και καταδικάζονται για αδικήματα που μας θέτουν σε προβληματισμό. Η εκστρατεία χωρίζεται σε τρία βίντεο Ένοχη 1, Ένοχη 2, Ένοχη 3, αυτοτελή αλλά και σε συνέχεια και αποτελεί την 4η κατά σειρά εκστρατεία ενημέρωσης με τη μορφή βίντεο του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς.

Μοιράσου το άρθρο: