Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», μία πρωτοβουλία για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα.
Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο «Σπύρος Αρσένης», στα Κοίλα Κοζάνης.

Εκπρόσωποι του προγράμματος θα ενημερώσουν τους φοιτητές, τους απόφοιτους και το κοινό για τη δράση ReGeneration Academy for Food Innovation powered by New Agriculture for a New Generation (generationag.org) που στοχεύει στην εκπαίδευση και απασχόληση νέων πτυχιούχων στον κλάδο των τροφίμων καθώς και για το διαγωνισμό επιχειρηματικής καινοτομίας στον κλάδο της αγροδιατροφής Trophy-Τροφή Challenge (trophychallenge.gr).

Μέσω του διαγωνισμού υποστηρίζονται εφαρμογές (Apps) που σχεδιάζονται για κινητές συσκευές, συστήματα παρακολούθησης που χρησιμοποιούν εγγύς, εναέρια και δορυφορικά δεδομένα για βελτιστοποίηση των πόρων (άρδευση, λίπανση, φυτοφάρμακα), αισθητήρες για την πρωτογενή παραγωγή και επεξεργασία τροφίμων, καινοτόμα υλικά, αισθητήρες και αυτοματοποιημένα συστήματα για την εντατική κτηνοτροφία και τα θερμοκήπια, καθώς και καινοτόμες λύσεις και εργαλεία για ενεργειακή απόδοση. Ενισχύονται, επίσης, start-ups και επιχειρηματικές ιδέες με χρηματικά έπαθλα και συμβουλευτική υποστήριξη.

Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» είναι μία πρωτοβουλία για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα. Το Πανεπιστήμιο Rutgers ηγείται αυτού του πολυετούς και πρωτοποριακού προγράμματος σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Μοιράσου το άρθρο: