Η δυσμενής εικόνα που παρουσιάζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Π.Ε. Φλώρινας, λόγω της πανδημίας αποτυπώθηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Φλώρινα παρουσία των θεσμικών φορέων της περιοχής.

Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων των συμμετεχόντων, ήταν η ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας, με απλούστευση της γραφειοκρατικής διαδικασίας, η ρύθμιση των συσσωρευμένων χρεών και η κατάθεση ενός ολοκληρωμένου και αποτελεσματικού σχεδιασμού για το άνοιγμα των καταστημάτων, σε μια προσπάθεια ανάταξης του επιχειρηματικού κλάδου, των μεσαίων, μικρών και οικογενειακών επιχειρήσεων της Π.Ε. Φλώρινας.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές, επισήμανε τους στόχους της σύσκεψης, που όπως είπε ήταν η καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της Π.Ε. Φλώρινας και η κοινή προσπάθεια επίλυσης σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Τέλος διέβλεψε το θετικό αντίκτυπο που θα έχει για την περιοχή και τον επιχειρηματικό κλάδο, η ομόθυμη απόφαση και κατεύθυνση των συμμετεχόντων στη σύσκεψη.

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Π.Ε. Φλώρινας κ. Θεοπίστη Πέρκα, με την σειρά της διαπίστωσε το θετικό αποτύπωμα της συνάντησης εργασίας σε παραγωγικό επίπεδο και υπογράμμισε την ανάγκη για κοινή συνεννόηση όλων των αρμοδίων, για το καλό της περιοχής. Επέκρινε την κυβέρνηση για την πολιτική που ασκεί απέναντι στις επιχειρήσεις και επισήμανε τους κινδύνους που απορρέουν από αυτή την κατάσταση. Επιγραμματικά ανέφερε τις προτάσεις της για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και υπογράμμισε ότι η συνέχιση των παρεμβάσεων της θα στοχεύει σ΄ αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης, εκπροσωπώντας εμπόρους, επιχειρηματίες και ανθρώπους του πρωτογενή τομέα, εξέφρασε την ανησυχία του για την υφεσιακή τροχιά που βρίσκεται η Π.Ε. Φλώρινας, τόσο λόγω του κορωνοϊού, όσο και της απολιγνιτοποίησης. Ακολούθως κατέθεσε μια σειρά ολοκληρωμένων προτάσεων, προσαρμοσμένων στην ιδιοσυγκρασία και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, στην προσπάθεια να κρατηθεί όρθιος ο κόσμος της, όπως σημείωσε.

Μοιράσου το άρθρο: