Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου παρατείνονται με νέο ΦΕΚ οι ειδικές ρυθμίσεις που ισχύουν για τα σημεία εισόδου στη χώρα. Κλειστός παραμένει ο συνοριακός σταθμός Νίκης, ενώ από την Κρυσταλλοπηγή εισέρχονται στην Ελλάδα 300 άτομα την ημέρα.

Από τον συνοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής περνούν καθημερινά μέχρι 300 άτομα, έχοντας υποχρεωτικά συμπληρώσει την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form) με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα, το αργότερο 24 ώρες πριν από την άφιξή τους. Οι ταξιδιώτες που δε διαθέτουν έντυπο PLF δε μπορούν να εισέλθουν στην Ελλάδα. Επιπλέον, όσοι εισέρχονται από την Αλβανία στην Ελλάδα παραμένουν σε καραντίνα για επτά ημέρες.

Λόγω της αυξημένης κίνησης, και, καθώς στον αριθμό των 300 εισόδων περιλαμβάνονται και όσοι μεταφέρουν εμπορεύματα, οι είσοδοι γίνονται με αργούς ρυθμούς, με ουρές από φορτηγά να δημιουργούνται στον συνοριακό σταθμό.

Ο συνοριακός σταθμός της Νίκης παραμένει κλειστός. Δεν επιτρέπεται η διέλευση πολιτών, αλλά ούτε και εμπορευμάτων, μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, παρά μόνο από το τελωνείο των Ευζώνων.

 

Μοιράσου το άρθρο: