Χωρίς τη συμμετοχή των περιφερειακών συμβούλων της αντιπολίτευσης, πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, η έκτακτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

Οι επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης Γεωργία Ζεμπιλιάδου, Θεόδωρος Καρυπίδης και Στέφανος Πράσσος, είχαν ζητήσει την έκτακτη σύγκλιση του περιφερειακού συμβουλίου για το θέμα της βίαιης απολιγνιτοποίησης, όμως χαρακτήρισαν «προσχηματική και παράτυπη συνεδρίαση» τη συγκεκριμένη συνεδρίαση καταθέτοντας πρόταση μομφής κατά της προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου, Ευφροσύνης Ντιό.

Η   κ.  Ευφροσύνη   Ντιό κατήγγειλε την απουσία της κ. Ζεμπιλιάδου, η οποία  επρόκειτο να είναι εισηγήτρια στην έκτακτη συνεδρίαση, αναφέροντας σχετικά με τον προγραμματισμό πως  «όλα έγιναν, με βάση  τα όσα  προβλέπει  ο κανονισμός».

Ο Περιφερειάρχης  Δυτ. Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης ανέφερε ότι «η συμπεριφορά  της  αντιπολίτευσης αδικεί την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και  τον Περιφερειάρχη», ενώ σχετικά με την γραπτή επιστολή των εκπροσώπων των τριών  συνδυασμών, δήλωσε ότι «η περιφερειακή αρχή θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και  θα κάνει το καλύτερο δυνατό ώστε, νωρίτερα από την Κυβέρνηση, να παρουσιάσει την δική της πρόταση για τα αντισταθμιστικά μέτρα και την επιτυχή διαδικασία μετάβασης  στην περιοχή».

Παρότι   δεν  κατέστη δυνατή  η έκτακτη  συνεδρίαση  του Περιφερειακού   Συμβουλίου,  πραγματοποιήθηκε ανοιχτή  συζήτηση για την απολιγνιτοποίηση  και τις εξελίξεις στην περιοχή,  μεταξύ των Δημάρχων, προέδρων Επιμελητηρίων και  περιφερειακών  συμβούλων που ήταν παρόντες.

Στη  συζήτηση  συμμετείχε  και  ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής» Χρήστος Σαββουλίδης, ο μοναδικός από  τους  συμβούλους  του συνόλου της  αντιπολίτευσης, ο οποίος δεν απείχε της διαδικασίας.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.  Δυτικής Μακεδονίας και οι  Δήμαρχοι Κοζάνης και Εορδαίας, όπως και άλλοι αυτοδιοικητικοί φορείς, ζήτησαν «ενιαία στάση και έκφραση της Δυτικής Μακεδονίας, με διεκδικητικό χαρακτήρα και ουσιαστικές αποτελεσματικές προτάσεις προς  την Κυβέρνηση», κάνοντας λόγο για την ανάγκη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών από την   πλευρά της περιφερειακής αρχής.

 

Ρεπορτάζ: Αντώνης  Μαυρίδης – ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ

Μοιράσου το άρθρο: