«Τραγική εξέλιξη» χαρακτήρισε την αναστολή της λειτουργίας των νέων τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τη Φλώρινα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα, σε συνέντευξη τύπου που συντόνισε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Παύλος Γεωργίου.

Η κα Πέρκα είπε πως φάνηκε από την αρχή ότι, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι ενάντια στη δημόσια παιδεία, «είτε με τα διετή ινστιτούτα σπουδών, είτε με την ελεύθερη πρόσβαση, είτε με την κατάργηση του Τμήματος της Πάτρας – το οποίο τώρα συζητούν να ανοίξει στην Κρήτη λες και άλλαξε η ανάγκη για νομικούς σε τρεις μήνες. Όλα αυτά είναι πολιτικές που ακολουθούν την πρόσφατη νομοθέτηση του αναπτυξιακού, όπου εκχωρήθηκαν εν μία νυκτί επαγγελματικά δικαιώματα στα πτυχία που εκδίδονται από ιδιωτικά κολέγια» ανέφερε η βουλευτής υπογραμμίζοντας πως «μέριμνα του Υπουργείου Παιδείας και αυτής της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει πελατεία στα ιδιωτικά πανεπιστήμια».

Η κα Πέρκα τόνισε ότι, η ίδρυση των σχολών σε όλη την Ελλάδα είναι αποτέλεσμα συσκέψεων, πρυτανικών διαβουλεύσεων και αποφάσεων και η όποια παρέμβαση αποτελεί προσβολή στο αυτοδιοίκητο των ιδρυμάτων. «Δεν μπορεί η Υπουργός να ορίζει τα Τμήματα. Η ακαδημαϊκή κοινότητα θα προτείνει και θα γίνονται Τμήματα. Δεν έχει συσταθεί ποτέ το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας της Βουλής, μια υπουργός σε ένα κλειστό γραφείο σχεδιάζει, καταργεί και επιβάλλει. Νομίζω πως αυτό δεν θα περάσει έτσι, εμείς είμαστε εδώ, θα κινητοποιήσουμε και θα ενημερώσουμε τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.

Ρεπορτάζ: Χρύσα Σαπαλίδου

Μοιράσου το άρθρο: