Πίσω στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ επέστρεψε από χθες το βράδυ το ένα από τα δύο ορφανά αρκουδάκια που απελευθερώθηκαν το Σάββατο 2 Μαίου στο φυσικό τους περιβάλλον μετά από ένα χρόνο φιλοξενίας και εκπαίδευσης τους στο καταφύγιο. Όπως αναφέρει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ο Κούπερ ο οποίος επανεντάχθηκε στο φυσικό περιβάλλον πριν από λίγες ημέρες, δεν θα μπορέσει τελικά να ζήσει ελεύθερη στη φύση.
«Χθες το πρωι διερχόμενη οδηγός την είδε και την κατέγραψε σε βίντεο στο φράγμα της Τριανταφυλλιάς Φλώρινας μακριά από κάποιον οικισμό» αναφέρει ακόμα ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σημειώνοντας ότι «δυστυχώς όταν έγινε αντιληπτή η παρουσία της στην περιοχή αρκετοί πολίτες συνέτρεξαν εκεί κάποιοι εκ των οποίων την τάιζαν, καταδικάζοντας έτσι τις όποιες πιθανότητες υπήρχαν να συνηθίσει να αποφεύγει τους ανθρώπους. Άλλωστε αυτό είναι ένα ένστικτο που οι αρκούδες που επανεντάσσονται αναπτύσσουν περισσότερο μετά την απελευθέρωσή τους».

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ προσήλθε στο σημείο που ήταν ο Κούπερ και για την ασφάλεια τόσο του ίδιου όσο φυσικά και των ανθρώπων και αποφάσισε να προχωρήσει στην σύλληψή του και την μεταφορά στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο όπου και θα ζει στο εξής.
Σημειώνει τέλος ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ότι «αξίζει να σημειωθεί ότι το επιστημονικό πρωτόκολλο περίθαλψης και επανένταξης είχε τηρηθεί στο ακέραιο στην περίπτωση του Κούπερ. Ο ίδιος μάλιστα πληρούσε τους περισσότερους δείκτες που ορίζει το επιστημονικό πρωτόκολλο για να επιτραπεί η επανένταξή του. Άλλωστε, ο Μπράντλεϊ που μεγάλωσε και επανεντάχθηκε μαζί του βρίσκεται από την πρώτη στιγμή εντός δασικής περιοχής και δείχνει ότι μπορεί να επιβιώσει στη φύση όπως του δίδαξαν οι φροντιστές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ».

Μοιράσου το άρθρο: