Μία παραδοσιακή βάρκα κατασκευασμένη αποκλειστικά από ανακυκλωμένα υλικά καθημερινής χρήσης, είναι ο στόχος του προγράμματος που υλοποιεί η ΚΟΙΝΣΕΠ «Φύση & Πολιτισμός» στις Πρέσπες.
Πλαστικά σκουπίδια που συλλέχθηκαν από τις παραλίες και τα μονοπάτια των Πρεσπών, αλλά και πλαστικά που προέκυψαν από οικιακά είδη θα αποτελέσουν το υλικό κατασκευής της βάρκας, μετά από μια σχετική επεξεργασία.

«Θα χρειαστεί περίπου ένας τόνος πλαστικού για την κατασκευή της βάρκας και, μέχρι να συγκεντρωθεί, θα έχουμε διαδώσει την ιδέα της ανακύκλωσης στους κατοίκους της περιοχής» είπε στην ΕΡΤ Φλώρινας ο υπεύθυνος του project Νίκος Μαρμαρίδης προσθέτοντας πως, ήδη το ενδιαφέρον των κατοίκων είναι μεγάλο και η συμμετοχή τους σημαντική.
Για τη συγκέντρωση των πλαστικών έχει διαμορφωθεί χώρος στην αυλή του παλιού δημαρχείου στο Λαιμό, όπου έχουν τοποθετηθεί ειδικοί κάδοι.
Οι πολίτες μπορούν να συγκεντρώνουν τα πλαστικά με τους αριθμούς 1, 2, 4 και 5 στο σήμα της ανακύκλωσης και να τα προσκομίζουν στους κάδους ή να επικοινωνούν με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Φύση & Πολιτισμός» για την παραλαβή τους.

Μοιράσου το άρθρο: