Ρεσιτάλ πιάνου των ταλαντούχων πιανιστών Αντώνη Ασπρίδη και Πολυξένης Πούλιου διοργανώνει τo Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας, «Θεόδωρος Αγγελόπουλος.
Το ρεσιτάλ διοργανώνεται σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΟΚΤΑΒΑ», Γονέων του Ωδείου Φλώρινας.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1ο μέρος:

R. Schumann Σονάτα αρ.2, έργο 22
So rasch wie möglich
Andantino. Gegtragen
Scherzo. Sehr rasch und markiert
Rondo. Presto-Prestissimo. Quasi cadenza

M. Ravel
Alborada del gracioso

Σολίστ : Αντώνης Ασπρίδης

Πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου το 2010. Έχει διακριθεί σε πολλούς διαγωνισμούς (23rd International Competition for Instrumentalists and Composers, Φίλωνα κ.α.) και παρακολούθησε σεμινάρια των Chantal Stigliani, Michael Hauber κ.ά. Έχει εμφανιστεί με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης και σε ρεσιτάλ πιάνου του συλλόγου Philomuses στο Παρίσι. Απέκτησε πτυχίο πιάνου, αρμονίας και αντίστιξης με βαθμό «Άριστα», ενώ τώρα φοιτά στο ΚΩΘ (τάξη Δημητριάδη) και στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ.

2ο μέρος:
L. v. Beethoven Σονάτα έργο 26
Andante con Variazioni
Scherzo. Allegro Molto
Marcia funebre
Allegro

C. Debussy Estampes, L.100
Pagodes
La Soirée dans Grenade
Jardins sous la pluie

Σολίστ : Πολυξένη Πούλιου


Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τάξη ειδίκευσης πιάνου του I. Petrin, και πτυχιούχος πιάνου από το Μακεδονικό Ωδείο με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί» (τάξη Χ. Νούλη). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Δ. Ευνουχίδου, Δ. Τουφεξή, Μ. Τιρίμο, A. Jasiński, A. Malikova,J. Margulis κ.ά. Έχει τιμηθεί με το Α’ βραβείο στον διαγωνισμό Bachauer-Junior (2016), ενώ ως φιναλίστ του 4ου Διαγωνισμού του Φεστιβάλ Πιάνου συνέπραξε με τη Συμφωνική Ορχήστρα του ΚΩΘ υπό τη διεύθυνση του Δ. Παντή.

Μοιράσου το άρθρο: