Οι εξελίξεις στη Τηλεθέρμανση Φλώρινας και Μελίτης, ήταν το κυριάρχο θέμα της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ενότητα Συνεργασία» Στάθης Κωνσταντινίδης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε  πως οι εξελίξεις είναι αρνητικές και η τηλεθέρμανση εγκαταλείπεται άρον – άρον. Κάλεσε  τον δήμαρχο Φλώρινας να επανεξετάσει τη θέση του, καθώς όπως είπε «υπάρχει ακόμα ένα μικρό περιθώριο χρόνου για να αναθεωρηθεί η στάση της δημοτικής αρχής. Δεν είμαστε κακοπροαίρετοι και ως εκ τούτου δεν χρεώνουμε σκοπιμότητες στον κ. Γιαννάκη. Εξετάζοντας το ζήτημα καλοπροαίρετα, θεωρούμε ότι έχει κάνει λανθασμένη εκτίμηση.Η τηλεθέρμανση είναι η καλύτερη λύση για τον τόπο μας. Είναι κρίμα ένα έργο που ξεκίνησε, έστω και μετά από χίλια-μύρια κύματα, να πάει χαμένο. Έφτασε στην είσοδο της πόλης ,τα υλικά πληρώθηκαν και η εταιρεία ήταν έτοιμη να εισέλθει στον αστικό ιστό για να κατασκευάσει το δίκτυο. 17.000.000 ευρώ δαπανήθηκαν επί συνόλου 33.000.000 εκατομμυρίων ευρώ».

Αναφερόμενος στο φυσικό αέριο επεσήμανε  ότι «το κόστος για τον καταναλωτή σε σημερινές τιμές θα είναι αντίστοιχο  του κόστους σε όλη την επικράτεια, αφού εντάσσεται στον ελεύθερο ανταγωνισμό και έχει άμεση εξάρτηση από τον αριθμό συνδέσεων και τον τελικό προμηθευτή αερίου. Άρα η χαμηλή τιμή δεν σίγουρη. Θα έλεγα καθόλου σίγουρη, γιατί θα είναι αποτρεπτικό το κόστος καυστήρα και εγκατάστασης για πολλούς. Και για ακόμα περισσότερους ούτε σκέψη να συνδεθούν λόγω χαμηλών εισοδημάτων σε μία περιοχή που τη μαστίζει η ανεργία και το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι πενιχρό».

Μοιράσου το άρθρο: