Σε κινητοποιήσεις καλεί το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, αρχής γενομένης από το συλλαλητήριο τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, στις 5.30 μ.μ.
«Οι τελευταίες εξελίξεις με το business plan της ΔΕΗ Α.Ε που προβλέπει το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων το 2023 αντί το 2028 όπως είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός αποδεικνύει ότι όσο δεν βλέπουν αντιδράσεις, τους ανοίγει η όρεξη και επιταχύνουν τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΣΕΕΕΝ και καλεί εργαζόμενους και πολίτες σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαιδας τη Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ.

«Δεν υπάρχει δικαιολογία να μένουμε με σταυρωμένα χέρια. Οι συνέπειες θα είναι τραγικές για όλο το λαό και ειδικά στην περιοχή μας» αναφέρει το σωματείο, υπογραμμίζοντας το «χάσιμο χιλιάδων θέσεων εργασίας, τη μετανάστευση, τις μειώσεις στους μισθούς και την αύξηση των τιμολογίων ρεύματος, τον κίνδυνο να μη λειτουργεί η τηλεθέρμανση, την περιβαλλοντική καταστροφή από ανεξέλεγκτες ΑΠΕ, από ελλειπή αποκατάσταση ορυχείων και από την καύση απορριμμάτων που ετοιμάζουν».

Μοιράσου το άρθρο: