Στη συνάντηση στο γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, μεταξύ του υπουργού και αντιπροσωπείας ξενοδόχων από τη Δυτική Μακεδονία βρέθηκε ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

Από τη Φλώρινα συμμετείχαν η Θεοδότα Τόττη και ο Τάσος Τόττης. Όπως αναφέρει ο βουλευτής κ. Αντωνιάδης, «στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων έθεσαν μια σειρά από θέματα και προβλήματα που τους απασχολούν και ζήτησαν τη στήριξη του υπουργού και της κυβέρνησης στη δύσκολη συγκυρία που έχει διαμορφωθεί για τον ξενοδοχειακό κλάδο της Δυτικής Μακεδονίας.

Αναφέρθηκαν στο πετρέλαιο θέρμανσης, στην επιστρεπτέα προκαταβολή, στον κοινωνικό τουρισμό, στις επισκέψεις μαθητών μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, στην παροχή ρευστότητας από την πολιτεία και σε άλλα θέματα.

Ο υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει όλα τα αιτήματα, γνωρίζοντας πως η περιοχή δοκιμάζεται από τις συνέπειες της απολιγνιτοποίησης. Για κάποια από τα αιτήματα που ετέθησαν έχουν ήδη δοθεί λύσεις από την κυβέρνηση, για κάποια άλλα θα εξεταστεί η δυνατότητα να ενταχθούν σε προγράμματα που ΕΣΠΑ και για τα υπόλοιπα θα γίνει προσπάθεια να ενταχθούν στο πρόγραμμα για τη μεταλιγνιτική περίοδο».

Μοιράσου το άρθρο: