Σύσκεψη στο ΥΠ.ΕΝ. για τον κάθετο άξονα Ξινό Νερό -Φλώρινα

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα τον κάθετο άξονα Ξινό Νερό -Φλώρινα, η μελέτη για τον οποίο έχει μπλοκαριστεί εδώ και 8 μήνες. Στη σύσκεψη ήταν παρόντες ο αρμόδιος υφυπουργός Γεράσιμος Θωμάς, τεχνοκράτες του υπουργείου, ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο βουλευτής Κοζάνης-πρ. Δ/νων Σύμβουλος της ΑΝΚΟ Γιώργος Αμανατίδης, ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Μπάμπης Κιουρτσίδης καθώς και στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε τροπολογία η οποία θα κατατεθεί από τον υφυπουργό κ. Θωμά για να ξεμπλοκαριστεί η μελέτη και το συγκεκριμένο έργο της κατασκευής του κάθετου άξονα να περάσει ως έργο-γέφυρα στο 6ο ΕΣΠΑ.

Ο βουλευτής ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης σε δελτίο τύπου μετά τη συνάντηση αναφέρει πως “η μελέτη αυτή μπλοκαρίστηκε εξαιτίας των παρεμβάσεων του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκη, προκειμένου να πουλήσει τα ορυχεία Βεύης μαζί με το σταθμό ΑΗΣ Μελίτης, αδιαφορώντας τελείως για την τύχη και την αρνητική εξέλιξη που θα είχε η μελέτη για την κατασκευή του δρόμου Ξυνό-Φλώρινα και ενώ υπήρχε τρόπος να γίνουν και τα δυο ταυτόχρονα”.
.
Στη σύσκεψη ακόμα συζητήθηκε ο συντονισμός όλων των υπουργείων και των φορέων για τη συγκρότηση ενός αποτελεσματικού ειδικού αναπτυξιακού σχεδίου για τη Δυτική Μακεδονία, με στόχο να εφαρμοστεί τη νέα χρονιά. Τέλος, συζητήθηκαν ως επείγοντα τα θέματα της χρηματοδότησης των τηλεθερμάνσεων Αμυνταίου και Φλώρινας και άλλα θέματα που έχουν σχέση με την ενέργεια και τη μεταλιγνιτική περίοδο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος