Τα στέμφυλα μπαίνουν στο καζάνι και η διαδικασία απόσταξης του Τσίπουρου ξεκινά.

Όπως λέει ο κ. Παντελής το πρώτο που φροντίζουν οι παραγωγοί είναι η επιλογή του σταφυλιού που θα χρησιμοποιήσουν για να βγάλει όλα τα αρώματα του και να βγάλει καλό τσίπουρο.
Όταν τα στέμφυλα βράσουν βγάζουν τον ατμό που περνάει από τον ψύκτη και καταλήγει στην απόσταξη του τσίπουρου.
 Στην Φλώρινα με τις χαμηλές θερμοκρασίες το τσίπουρακι όπως λένε οι παραγωγοί είναι απαραίτητο.Η απόσταξη του τσίπουρου στα καζάνια της Φλώρινας είναι για τους κατοίκους μια γιορτή που συνοδεύεται με φαγητό ποτό καλή παρέα και γλέντι μέχρι το πρωί.
Η διαδικασία απόσταξης του Τσίπουρου στα καζανια της Φλώρινας ξεκινά από τον Δεκέμβριο και ολοκληρώνεται μέσα Ιανουαρίου με τους κατοίκους και τους επισκέπτες να απολαμβάνουν το τοπικό παραδοσιακό τσίπουρο της περιοχής και να γίνεται μια μεγάλη γιορτή.

 

Μοιράσου το άρθρο: