«Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού είναι η απολιγνιτοποίηση» τόνισε από το Αμύνταιο ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης υπογραμμiζοντας πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο για τη δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή.. Επεσήμανε ακόμα ότι θα πρέπει να δούμε την ανάπτυξη της γεωργίας, του τουρισμού και του πλούσιου και μοναδικού  περιβάλλοντος της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας, για να μπορέσουμε να μιλάμε για ανάπτυξη.
«Ήδη έχουμε μιλήσει με τη ΔΕΗ για να προχωρήσει στην αποκατάσταση των εδαφών έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε ανάπτυξη στο πρωτογενή τομέα» τόνισε ακόμα σημειώνοντας πως με την πράσινη ανάπτυξη ναι μεν δε δημιουργούνται πολλές θέσεις εργασίας αλλά θα κοιτάξουμε να αναπτύξουμε άλλους τομείς για την απορρόφηση του Εργατικού δυναμικού της περιοχής.


«Ο Έλληνας πρωθυπουργός σε συναντήσεις που έχει πάντα με Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες» πρόσθεσε «τους προτρέπει για να έρθουν να επενδύσουν στη Δυτική Μακεδονία για να μπορέσει να έρθει η ανάπτυξη μετά και την απολιγνιτοποίηση». Για την επίτευξη αυτού του στόχου, σημείωσε ακόμα, θα δοθούν ειδικά κίνητρα για να γίνεται ωφέλιμο να έρχονται και να επενδύουν στη Δυτική Μακεδονία.

Στη συνάντηση βρέθηκαν και οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων που άμεσα θίγονται από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ, των ορυχείων και όχι μόνο αλλά και οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ορυχείων της περιοχής καθώς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται γύρω από τη ΔΕΗ οι οποίοι ζήτησαν αντισταθμιστικά μέτρα για την ανάπτυξη των περιοχών όπου θα σταματήσει η δραστηριότητα της ΔΕΗ , να δοθούν κίνητρα και επιδοτήσεις για να στραφούν  στην πράσινη ενέργεια και να εξασφαλιστεί ένα ευοίωνο μέλλον για την περιοχή μετά την απολιγνιτοποίηση.

 

Μοιράσου το άρθρο: