Η δυνατότητα ανάδειξης της Καστοριάς ως μητροπολιτικού κέντρου τουριστικής Εκπαίδευσης της Δυτικής Μακεδονίας και της ευρύτερης περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας με   τον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας «στόχος μας η ανάπτυξη του τουρισμού αξιοποιώντας τον θησαυρό που έχουμε και αυτό είναι η λίμνη μέσα στην πόλη της Καστοριάς. Λίμνη η οποία φιλοξενεί μεγάλες ομάδες για προπονήσεις στη κωπηλασία ενώ προσφέρεται για πολλά extreme sport  όπως λιμνήσιο σκι, κανό, κωπηλασία και άλλα». Επεσήμανε δε ότι «προς τον σκοπό αυτό προγραμματίζεται η διοργάνωση ημερίδας στην Καστοριά με την συμμετοχή εταιρείας εξειδικευμένων συμβούλων με μεγάλη διεθνή εμπειρία στην τουριστική εκπαίδευση,προβολή και μάρκετιγκ. Η μεγάλη σπουδαιότητα του άρθρου 79 που πρόσφατα ψήφισε το Υπουργείο Τουρισμού για την επιχορήγηση φορέων και σωματείων για δράσεις τουριστικής ανάπτυξης και προβολής από τους Δήμους με ποσοστό έως 2,5% των τακτικών εσόδων,εφ’όσον οι Δήμοι συμμετέχουν σε συμπράξεις με αυτά σε ποσοστό >50%».

Ο κ. Τζηκαλάγιας αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με την  πρόεδρο Άντζελα Γκερέκου στην οποία τονίστηκαν  η ανάγκη για συνεργασία με τον ΕΟΤ ως προς τον συντονισμό, το πλάνο και τα εργαλεία τουριστικής προβολής της περιοχής, η θέσπιση ενός στρατηγικού σχεδίου προβολής της Καστοριάς με έμφαση στην αειφορία και την ταυτόχρονη ανάδειξη περιβαλλοντικών,πολιτιστικών,αθλητικών και κοινωνικών δυνατοτήτων και το θέμα συντονισμού μεταξύ των φορέων της αυτοδιοίκησης και των επαγγελματικών επιχειρηματικών φορέων ενός συνεκτικού πλαισίου λειτουργίας για την αποτελεσματική προβολή.

Ο κ. Τζηκαλάγιας τέλος υπογράμμισε ότι «συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση περαιτέρω συναντήσεων με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων,ενώ η προσπάθεια για την ανάδειξη της Δ.Μακεδονίας και της Καστοριάς ειδικότερα είναι ένα στοίχημα που αφορά συνολικά την βιώσιμη ανάπτυξη στη χώρα».

 

Μοιράσου το άρθρο: