Πανηγυρίζει αύριο Πέμπτη, 6 Αυγούστου, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, το Καθολικό της Ιεράς Μονής Οσίου Νικάνορα στη Ζάβορδα Γρεβενών.

Σήμερα, 5 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, θα τελεστεί πανηγυρικός Εσπερινός και Θεία Αγρυπνία στο Καθολικό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, και αύριο το πρωί Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Αύριο Πέμπτη, επίσης στις 6 το απόγευμα, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός για την Εορτή του Οσίου Νικάνωρος, με αφορμή την κοίμηση του κτήτορα της Ιεράς Μονής, ενώ την Παρασκευή 7 Αυγούστου από τις 5 το πρωί θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής, και πέριξ της θα γίνει και η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων του Οσίου.

Επίσης, όλες τις ημέρες θα τελούνται οι ακολουθίες για τις γυναίκες και στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, λόγω του άβατου της Ιεράς Μονής.

Στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής θα τελεστεί το κτητορικό μνημόσυνο, ενώ και τις τρεις ημέρες στις Ιερές Ακολουθίες στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος θα χοροστατεί ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γρεβενών Δαυίδ.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Μοιράσου το άρθρο: