• Αστυνομική επιχείρηση με σκοπό την πρόληψη και την καταστολή παραβατικών συμπεριφορών καθώς και τον έλεγχο της νομιμότητας παραμονής αλλοδαπών, πραγματοποιήθηκε χθες στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά Ιωαννίνων.
Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος διάφορες υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων. Σύμφωνα με αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν:
o ελέγχθηκαν (42) άτομα,
o προσήχθησαν (8) άτομα,
o πραγματοποιήθηκαν 11 έρευνες σε χώρους διαμονής,
o συνελήφθη ένας αλλοδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών,
o κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -27,6- γραμμαρίων.

• Συνελήφθη στην Κόνιτσα ένας ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς μετά από νομότυπη έρευνα στην οικία του καθώς και σε επαγγελματικό του χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
o ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -307,6- γραμμαρίων, διαμοιρασμένη σε διάφορες συσκευασίες
o χρηματικό ποσό -950- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση των ναρκωτικών
o -2- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

• Στο Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας συνελήφθη από αστυνομικούς ένας 57χρονος αλλοδαπός διακινητής, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών και διευκόλυνση της εξόδου τους από τη χώρα. Ο συλληφθείς, μαζί με συνεργό του που αναζητείται μετέφεραν με ΙΧ δυο μη νόμιμους αλλοδαπούς, ηλικίας 25 και 26 ετών, από την Θεσσαλονίκη στην Ηγουμενίτσα και τους προμήθευσε, έναντι του χρηματικού ποσού των 1.000 ευρώ, με πλαστές ταυτότητες Βουλγαρίας καθώς και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μεθοδεύοντας την προώθηση τους στο εξωτερικό, μέσω του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας. Οι αλλοδαποί θα κατέβαλαν στον 57χρονο διακινητή επιπλέον το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, μετά την άφιξή τους στο λιμάνι της Ιταλίας.

Μοιράσου το άρθρο: