Αποφασιστικό χτύπημα σε δύο εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν ναρκωτικά, και κυρίως κοκαΐνη, κατάφεραν ύστερα από συνεργασία η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας και η Ασφάλεια σε Αττική, Λάρισα, Χαλκίδα και Αχαΐα.
Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν την Τρίτη και χτες εννέα φερόμενοι ως δράστες, τρεις στην Ηγουμενίτσα 35, 48 και 70 ετών, δύο στην Αττική ένας 42χρονος ημεδαπός που ήταν αρχηγός της μιας οργάνωσης και 47χρονη αλλοδαπή, τρεις στη Λάρισα 22, 58 και 68 ετών και ένας 52χρονος ημεδαπός στη Χαλκίδα.
Στις εγκληματικές οργανώσεις ταυτοποιήθηκαν για την συμμετοχή τους ακόμα πέντε άτομα, από τα οποία ένας είναι έγκλειστος σε φυλακή της Πάτρας και αρχηγικό μέλος της δεύτερης οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται και τρεις επιπλέον, στους οποίους αποδίδονται κατηγορίες για προμήθεια ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μόνο τους τελευταίους πέντε μήνες είχαν αποκομίσει ποσό 95.000 ευρώ από 120 περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών.
Αναφέρεται επίσης ότι χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε ονόματα αλλοδαπών τρίτων χωρών και πως η μεταξύ τους επικοινωνία γίνονταν με συνθηματικές εκφράσεις.

Μοιράσου το άρθρο: