Σαββατοκύριακο ρεκόρ
Παγκόσμιο ρεκόρ στο «Ζωσιμάδες», από την πρωταθλήτρια του ακοντισμού, Ελίνα Τζένγκο. Η 18χρονη Ελληνίδα, αθλήτρια του Αθλητικού Συλλόγου Κένταυρος Χαλκιδικής, έστειλε το ακόντιό της στα 63,96 μέτρα, κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου κάτω των 20 που έγινε στα Γιάννινα. Στην ίδια διοργάνωση, η Όλγα Φιάσκα, της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης, κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 10.000 μέτρα βάδην γυναικών, το οποίο κατείχε  μέχρι χθες η Ολυμπιονίκης Αθανασία Τσουμελέκα, από το 2001.
 
Αναχώρησε χθες για το Καρπενήσι ο ΠΑΣ Γιάννινα, όπου θα πραγματοποιήσει τις επόμενες μέρες το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας του. Στην αποστολή βρίσκεται και το νέο απόκτημα του «Άγιαξ», Μανώλης Σάλιακας, ο οποίος αποτελεί την πρώτη μεταγραφική κίνηση του ΠΑΣ στη θερινή περίοδο. Ο 24χρονος αμυντικός, κατέγραψε πέρυσι με τη φανέλα της Λαμίας 29 συμμετοχές και 2 τέρματα.
 
Δεν «κατεβαίνει» στη Γ΄ Εθνική ο πρωταθλητής Θεσπρωτίας, Θύαμις Καστρίου, ενώ αρνητική στο να συμμετάσχει ήταν και η δευτεραθλήτρια ΑΕ Νέας Σελεύκειας. Αδυναμία συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα δήλωσαν επίσης οι Θιναλιακός, Σκουφάς Κομποτίου και Ανατολή.

Μοιράσου το άρθρο: