Προβλήματα προκλήθηκαν και στην πόλη των Ιωαννίνων από τους δυνατούς ανέμους που ακόμη εξακολουθούν να πνέουν σε όλη την Ήπειρο. Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν από τη νύχτα στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, είχαν σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσει η κορυφή του μιναρέ στο Ασλάν Τζαμί, όπου στεγάζεται το δημοτικό μουσείο Ιωαννίνων.

Το Ασλάν Τζαμί, που βρίσκεται μέσα στο κάστρο των Ιωαννίνων, χτίστηκε στις αρχές 17ου αιώνα, το 1618 από τον ηγεμόνα Ασλάν Πασά. Την τελευταία διετία είχαν διαπιστωθεί προβλήτα στον μιναρέ, μάλιστα η υπόθεση είχε απασχολήσει και το δημοτικό συμβούλιο, όμως τα καιρικά φαινόμενα πρόλαβαν τις εργασίες υποστήριξής του.

Χθες στο νομό Ιωαννίνων –και μέσα στα Γιάννενα- σημειώθηκαν μικρής διάρκειας διακοπές ρεύματος, οι οποίες αποκαταστάθηκαν άμεσα. Στο μεταξύ, λόγω των δυνατών ανέμων δέντρα ξεριζώθηκαν και έσπασαν κλαδιά δέντρων, με την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία να αποκαθιστούν τις ζημιές. Η πόλη των Ιωαννίνων είναι γεμάτη από φύλλα, τα οποία μετέφερε ο αέρας και τα συνεργεία του δήμου θα ξεκινήσουν την απομάκρυνση μόλις σταματήσουν οι δυνατοί άνεμοι.

Στο μεταξύ, χθες, ξέσπασαν και τρεις πυρκαγιές στην Ήπειρο. Στην Πάργα, στην περιοχή Νάρκισος, η φωτιά προσέλαβε αρχικά διαστάσεις, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να τη θέσουν σύντομα υπό έλεγχο, ενώ δύο ακόμη φωτιές που εξερράγησαν σε Πρέβεζα και Λυκόστομο Ιωαννίνων, κατασβέστηκαν από την Πυροσβεστική, χωρίς να προκαλέσουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Μοιράσου το άρθρο: