Στην δικαιοσύνη ζητώντας την τιμωρία των αστυνομικών που -όπως υποστηρίζει- άσκησαν βία κατά την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου, πρόκειται να προσφύγει ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, η πρόεδρος του Συλλόγου, φοιτήτρια Ιατρικής, Νάντια Τζώρτζη, ανέφερε ότι «η επίθεση που έγινε την ώρα που η πορεία πήγαινε να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων Πολυτεχνείου, ήταν απρόκλητη και με βιαιότητα που ξεπερνούσε κάθε όριο».

Τη στιγμή της συμπλοκής, όπως είπε, άκουσε αστυνομικό να φωνάζει ότι είναι με τη Χρυσή Αυγή και να υβρίζει με ακατανόμαστες φράσεις.

«Ο Σύλλογος – είπε ακόμα – συγκεντρώνει στοιχεία τα οποία θα χρησιμοποιήσει κατά την προσφυγή στην δικαιοσύνη» και πως θα καλέσει για μάρτυρες και πρόσωπα του τοπικού δημόσιου βίου.

«Κοινό των Ηπειρωτών»: Να σταματήσουν οι δικογραφίες εις βάρος φοιτητών

Η περιφερειακή παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών», επικεφαλής της οποίας είναι ο Γιώργος Ζάψας, σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «στα Ιωάννινα οι δρόμοι αποτέλεσαν πεδίο σύγκρουσης εργατών, φοιτητών και αστυνομίας».

Ταυτόχρονα ζητά να σταματήσουν οι δικογραφίες και να σβηστούν τα πρόστιμα που επέβαλαν στους συλληφθέντες, φοιτητές και εργαζόμενους.

Μοιράσου το άρθρο: