Στο δίκτυο Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO, παραμένει ο Εθνικός Δρυμός Βίκου – Αώου, μέχρι και το 2020 καθώς ολοκληρώθηκε η επαναξιολόγησή του από τον παγκόσμιο οργανισμό, όπως ανακοινώθηκε κατά το κλείσιμο των εργασιών του 7ου Διεθνές Συνέδριο Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία με τη συμμετοχή 700 συνέδρων από 63 χώρες.
Ο φάκελος επαναξιολόγησης του Γεωπάρκου για την περίοδο 2017-2020 είχε υποβληθεί στις αρχές του έτους και ακολούθησε επιτόπια επίσκεψη από εμπειρογνώμονες της UNESCO.

Το Γεωπάρκο Βίκου- Αώου καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των Δήμων Ζαγορίου και Κόνιτσας, όπου κυριαρχούν τα μεγάλα βουνά της Βόρειας Πίνδου.

Για την αξιοποίηση και την ανάδειξη του Γεωπάρκου Βίκου- Αώου προς όφελος της ευρύτερης περιοχής, η Aναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε. ως Φορέας Διαχείρισης του Γεωπάρκου, έχει συστήσει την Επιτροπή Διατήρησης και Ανάδειξης Γεωπάρκου Βίκου- Αώου με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου, των Δήμων Κόνιτσας και Ζαγορίου, του ΙΓΜΕ, της Υπηρεσίας Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου και του Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου Αώου και Πίνδου.

Μοιράσου το άρθρο: