Συρρίκνωση αιγοπροβατοτροφίας

Μείωση τιμών και ποσότητας πρόβειου κρέατος δείχνουν τα στοιχεία της Ε.Ε. για το 2018 και έως το φετινό Απρίλιο. Η μείωση που αγγίζει το 3% αποτυπώνει τη φθίνουσα πορεία της ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας. Η Ελλάδα παράγει το 9% του πρόβειου κρέατος και βρίσκεται στην 4η θέση στην Ε.Ε. Στην παραγωγή κατσικίσιου κρέατος η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση της Ε.Ε. με ποσοστό που ξεπερνά το 33%.

Η κρίση των τελευταίων ετών και η διαρκής μείωση των τιμών γάλακτος έπληξε καίρια την Ηπειρώτικη παραγωγή που αποτελεί παραδοσιακή δραστηριότητα και βασικό τομέα της τοπικής οικονομίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος