Πεντακόσιες θέσεις εργασιακής εμπειρίας στην Ήπειρο ανακοίνωσε ο διοικητής ΟΑΕΔ
Το νέο «Πρόγραμμα προεργασίας για 500 νέους ανέργους, ηλικίας 18 έως 30 ετών, σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα, σε φορείς και οργανισμούς του δημοσίου που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα στην Περιφέρεια Ηπείρου», ανακοίνωσε χτες από τα Ιωάννινα ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Όπως έκανε γνωστό η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
«Η Ήπειρος-δήλωσε ο κ. Πρωτοψάλτης- μαστίζεται διαχρονικά από υψηλά ποσοστά ανεργίας και μέσα στα χρόνια της οικονομικής ύφεσης η αγορά εργασίας της δέχθηκε ισχυρά πλήγματα».

Με την παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας η υποδοχή σπουδαστών στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Πρέβεζας
Τους πρωτοετείς σπουδαστές υποδέχθηκε χτες η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Πρέβεζας, την εκδήλωση της οποίας, μεταξύ άλλων, τίμησε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.
Στην ομιλία του ο κ. Πλακιωτάκης μετέφερε το ενδιαφέρον του υπουργείου για περαιτέρω αναβάθμιση των Ακαδημιών, ώστε οι απόφοιτοι να έχουν όλα τα εφόδια προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις του ναυτιλιακού κλάδου.
«Η χώρα – τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας – θα πρέπει να αντέξει τον ισχυρό διεθνή ανταγωνισμό, παρέχοντας υψηλό επίπεδο σπουδών στα στελέχη της».

Στη γέφυρα Πλάκας σήμερα Όλγα Γεροβασίλη και Χρήστος Σπίρτζης
Τη γέφυρα Πλάκας προκειμένου να δουν από κοντά την πρόοδο των εργασιών αναστήλωσής της, επισκέπτονται σήμερα 2:30 το μεσημέρι οι πρώην υπουργοί, Όλγα Γεροβασίλη και Χρήστος Σπίρτζης.
Η επίσκεψη γίνεται σε χρονική στιγμή που τοποθετήθηκε το «κλειδί» που σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί καλοκαίρι του 2020.
Εν τω μεταξύ χθες βράδυ σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησαν για την διεύρυνση του κόμματος, εκτός από την Όλγα Γεροβασίλη και τον Χρήστο Σπίρτζη, η πρώην υφυπουργός Σία Αναγνωστοπούλου, ο διευθυντής κοινοβουλευτικής ομάδας, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο πρώην βουλευτής του νομού, Βασίλης Τσίρκας.

Σταθερά τα δημοτικά τέλη στο Δήμο Αρταίων, μειώσεις σε ευάλωτες ομάδες
Σταθερά διατηρεί τα δημοτικά τέλη ο Δήμος Αρταίων, τα οποία εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ πολύτεκνες, τρίτεκνες, μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι, άποροι, ΑμΕΑ και δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, θα τα δουν να μειώνονται από 30 έως 100%.
«Στηρίζουμε εμπράκτως τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, κατανοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν» ανέφερε μετά τη συνεδρίαση ο δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης.
Ταυτόχρονα επισήμανε ότι παρά το γεγονός ότι αυξήθηκαν κατά πολύ οι δαπάνες των ανταποδοτικών τελών από την λειτουργία του εργοστασίου Αστικών Στερεών Αποβλήτων στα Ιωάννινα, τα δημοτικά τέλη δεν αυξάνονται.

Στις 21 οι διαθέσιμες θέσεις κινητικότητας στο Δήμο Αρταίων

Στις 21, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ανέρχονται οι διαθέσιμες θέσεις στο Δήμο Αρταίων, για την υποδοχή δημοσίων υπαλλήλων που επιθυμούν την μετάταξή σε κενή οργανική θέση ή την απόσπαση για προσωρινή κάλυψη αναγκών.
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, στο πλαίσιο της κινητικότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους όλης της χώρας, έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στο σύνολό της την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019.
Οι θέσεις που προέκυψαν από τα αιτήματα των φορέων, που εγκρίθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας για κάλυψη κενών θέσεων με μετάταξη και απόσπαση, καθώς και οι βασικές οδηγίες για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών.

Στο στρατοπέδο Κονκουρή το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών;
To στρατόπεδο Κονκουρή στην Πρέβεζα επελέγη για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ενημερώθηκε ήδη από το ΓΕΕΘΑ η σμηναρχία του ΑΚΤΙΟΥ για να προχωρήσει στην διαμόρφωση του χώρου, ώστε να είναι κατάλληλος για την υποδοχή μεταναστών και προσφύγων.
Το στρατόπεδο βρίσκεται στην περιφερειακή οδό της Πρέβεζας, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης και αναμένεται να φιλοξενήσει περίπου 1.000 άτομα.

Πέντε Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από ΠΙΟΠ τον Δεκέμβριο
Πέντε εκδηλώσεις για τα παιδιά πραγματοποιεί τον Δεκέμβριο, στο πλαίσιο εορτασμού των Χριστουγέννων στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.
Η αρχή γίνεται μεθαύριο 11 το πρωί μέχρι 1 το μεσημέρι με δημιουργικό εργαστήρι, στο οποίο τα παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών θα ζωγραφίσουν Χριστουγεννιάτικους πίνακες από κάρβουνο.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν Σάββατο 14 Δεκεμβρίου με Χριστουγεννιάτικο θεατρικό παιχνίδι, Κυριακή 15 του μηνός με αφήγηση παραμυθιού και ζωγραφική, Σάββατο 21, με στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του Μουσείου και την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου με δημιουργικό εργαστήρι.

Στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο για την «Κιβωτό του Κόσμου»
Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, face painting και γράμματα στον Άη Βασίλη, περιλαμβάνει το αυριανό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο των Ιωαννίνων, οι οποίες διοργανώνονται προκειμένου να στηριχθεί το έργο της «Κιβωτού του Κόσμου».
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Κυριακή με δημιουργικό παιχνίδι, ρομποτικό ποδόσφαιρο, εργαστήριο κατασκευής χειροποίητης κούκλας, σιντριβάνια σοκολάτας και άλλες εορταστικές δράσεις.
Προσφέρονται είδη πρώτης ανάγκης και δώρα για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου».

Στη Σαμψούντα συγκεντρώνουν τρόφιμα και ρούχα για «Κιβωτό του Κόσμου»
Πρωτοβουλία με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων και ρούχων για τις ανάγκες της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, ανέλαβε η Ομάδα Δράσης Νέας Σαμψούντας Πρέβεζας.
Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται στη δανειστική βιβλιοθήκη της Ομάδας που λειτουργεί κάθε Σάββατο 5 έως 6 το απόγευμα.

«Εορτή του Δέντρου των Χριστουγέννων» από την Αδελφότητα «Ζωοδόχου Πηγής»
Την «εορτή του Δέντρου των Χριστουγέννων» αποφάσισε να αναβιώσει ύστερα από πολλά χρόνια η Αδελφότητα Ελληνίδων Κυριών «Η Ζωοδόχος Πηγή».
Η Αδελφότητα θυμίζει ότι η συγκεκριμένη γιορτή, μαζί με τη γιορτή των Μυροφόρων γυναικών, ήταν οι μέρες που το «Μέκειο Οικοτροφείο», άνοιγε τις πόρτες του στην κοινότητα και πουλούσε τα έργα των μαθητριών για την οικονομική του ενίσχυση.
Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή, 10:30 το πρωί, στο «Μέκειο Οικοτροφείο», περιλαμβάνει «μπαζάρ» με χειροποίητα στολίδια και γλυκά από τα μέλη του Σωματείου, ανάγνωση παραμυθιού, κατασκευές για παιδιά και συναυλία από την παιδική χορωδία «Ευμέλεια».

Ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο

Με εισαγγελική διάταξη η φωτογραφία της Βουλγάρας που εξαπατούσε πολίτες στη δημοσιότητα
Μετά από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες της 60χρονης αλλοδαπής, η οποία συνελήφθη ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε συστηματικά πολίτες.
Πρόκειται για την Χρίστοβα Ρουσάνκα από την Βουλγαρία, για την οποία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι πολίτες που διαθέτουν οποιαδήποτε πληροφορία, μπορούν να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων στα τηλέφωνα 26510.65977 και 26510.65991 με την διευκρίνιση ότι εξασφαλίζεται ανωνυμία.
Η δημοσιοποίηση που θα διαρκέσει έξι μήνες αποσκοπεί, σύμφωνα με την εισαγγελική διάταξη, στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στη διερεύνηση συμμετοχής της, αλλά και των συνεργών της και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Δικογραφία σε βάρος 24χρονου για υπόθεση απάτης και πλαστογραφίας, σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Ιωαννίνων.
Ύστερα από καταγγελία διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος, στο πλαίσιο εμπορικής συναλλαγής, παρέδωσε σε 69χρονο, επιταγή, ονομαστικής αξίας 8.000 ευρώ, η οποία όπως προέκυψε ήταν πλαστή.
Ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, εξιχνίασε εξάλλου η αστυνομία στην Άρτα, η οποία τελέστηκε σε βάρος 32χρονου.
Το θύμα της απάτης πραγματοποίησε συναλλαγή μέσω διαδικτύου σε ηλεκτρονικό κατάστημα, καταθέτοντας στις 20 Σεπτεμβρίου 662 ευρώ για την αγορά κινητού τηλεφώνου, χωρίς ουδέποτε να το παραλάβει.
Μετά από την αστυνομική έρευνα αποκαλύφθηκε ότι δράστης ήταν 46χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη.

Μοιράσου το άρθρο: