Για ηλεκτρομηχανικές καρδιές που θα μπορούν να επιμηκύνουν έως τα 120 με 130 χρόνια το μέσο όρο ζωής των ανθρώπων έκανε λόγο ο Λάμπρος Μιχάλης.
Ο διακεκριμένος καθηγητής καρδιολογίας της Ιατρικής Ιωαννίνων και Διευθυντής της Β` Καρδιολογικής Κλινικής μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων τόνισε ότι οι εξελίξεις αυτές είναι προ των πυλών και κάποια καινοτόμα καρδιολογικά κέντρα ήδη έχουν αυτή τη δυνατότητα καθώς η τεχνολογία και η τεχνογνωσία υπάρχει!
Αναφερόμενος στην ποιότητα των υπηρεσιών υγείας ο κ. Μιχάλης τόνισε ότι τα Νοσοκομεία Ιωαννίνων και ιδιαίτερα το Πανεπιστημιακό αυξάνουν διαρκώς τη φήμη τους και αναδεικνύονται σε πόλο έλξης ασθενών. Τέλος αναφέρθηκε στο ζήτημα της επιστημονικής έρευνας αναφέροντας ότι μπορούν να εξευρεθούν χρήματα μέσω της χρηματοδότησης από την Ε.Ε. αντραγωνιστιών προγραμμάτων.

Όπως χρακτηριστικά ανέφερε η Β` Καρδιολογική Κλινική αυτό το διάστημα «τρέχει» 2 από τα 5 σε πανελλαδική κλίμακα ερευνητικά προγράμματα “HORIZON”. Ωστόσο το πρόβλημα ήταν και παραμένει η προσέλκυση φιλόδοξων και φερέλπιδων επιστημόνων.

Μοιράσου το άρθρο: