Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι εκδηλώσεις στα πλαίσια του Φεστιβάλ: «Κρήτη, Μία Ιστορία, Πέντε συν Ένας Πολιτισμοί» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου.
Αύριο, Τρίτη, στις 21:00 στην περιοχή του Λάκκου στην πόλη του Ηρακλείου, το μουσικό συγκρότημα Εράν παρουσιάζει Σμυρνέικα και Κρητικά τραγούδια. Συμμετέχουν οι : Νεκτάριος Παχιαδάκης, Κυβέλη Σεργίου, Αντώνης Μανουσάκης, Μανώλης Σκουμπάκης (λαούτο- σαντούρι), Μηνάς Παιγνιωτάκης (κρουστά –τραγούδι).
Παράλληλα το βράδυ της Τρίτης στο ανοικτό θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ, στις 21:00 διοργανώνεται μία βραδιά jazz με τους jazoo. Στο πιάνο είναι η Έμιλυ Ρούμελη , στο κόντρα μπάσο ο Γιάννης Καπετανάκης, στο ντράμς Πολύδωρας Φραντζεσκάκης και στο σαξόφωνο ο Μιχάλης Λαμπράκης.
Την Τετάρτη οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με μία ξεχωριστή συναυλία στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στις 21:00, από το φωνητικό σύνολο «Φραγκίσκος Λεονταρίτης». Εύθυμα πολυφωνικά τραγούδια και χορούς της Αναγέννησης, θα ερμηνεύσει το 15μελές σύνολο με αναγεννησιακές στολές και την επιμέλεια του Γιώργου Ψαρουδάκη.
Τέλος, την Πέμπτη στις 22:00 στην περιοχή του Λάκκου, η θεατρική ομάδα «Ιυττός» θα παρουσιάσει το έργο «Κόκκινα Φανάρια» του Α. Γαλάνου σε σκηνοθεσία του Αντώνη Ντουράκη.
Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μοιράσου το άρθρο: