Ογδόντα τουριστικοί πράκτορες από τη Σικελία της Ιταλίας επισκέφθηκαν το δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, στη Λότζια στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Επιμήκυνσης της Τουριστικής Περιόδου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προβλέπει ανταλλαγές επισκεπτών σε περιόδους που η τουριστική κίνηση δεν είναι ιδιαίτερα αυξημένη στις χώρες της Μεσογείου.
Έτσι με ναυλωμένες πτήσεις Κρητικοί θα μπορούν να επισκέπτονται την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Μάλτα, τη Σικελία, τη Νάπολη και το Μπάρι και την ίδια ώρα από αυτές τις περιοχές ξένοι επισκέπτες θα μπορούν να επιλέγουν το Ηράκλειο ως μοναδικό τουριστικό προορισμό. Οι ολιγοήμερες αυτές εκδρομές είναι προγραμματισμένες για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο καθώς και για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου αφού καλωσόρισε τους ξένους επισκέπτες τους εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του Δήμου για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που αφορά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αφενός, και στην καθιέρωση της πόλης του Ηρακλείου ως μοναδικού προορισμού για ολιγοήμερες διακοπές αφετέρου.
Οι Σικελοί εντυπωσιάστηκαν από την Ενετική Λότζια, την Κρητική φιλοξενία, τα αξιοθέατα της πόλης αλλά και τις διακοπές που μπορούν να κάνουν στο νησί οι ξένοι επισκέπτες, επιλέγοντας το Ηράκλειο ως μοναδικό προορισμό με τις ναυλωμένες πτήσεις μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ ευχαρίστησαν το Δήμαρχο για την υποδοχή.

Μοιράσου το άρθρο: